Title Image

Neked ajánljuk: három menő könyvelős blog

Követni a könyvelési trendeket, képben maradni a jogszabályok változásával és az ütős, modern irányt mutatni az ügyfeleidnek nem könnyű, ha könyvelőként dolgozol. Ugyanígy igaz az is, hogy ha kezdő vállalkozó vagy, esetleg startupot irányítasz, fontos, hogy a rád szabott könyvelési hírekkel találkozz. Most három olyan blogot mutatunk, ahol a két csoport igényei találkoznak: közvetlen nyelvezet, modern hozzáállás – és még az angolodat is karban tartják.

Ez a három oldal könyvelőként és vállalkozóként is követésre érdemes, kattints!

 

ACCOUNTEX Network

Tanulni, felfedezni és kapcsolatokat teremteni – ez a három cél lebegett az oldal alapítói között. Az ACCOUNTEX Network többszáz könyvelőt kapcsol össze, de ami akár Magyarországról nézve is hasznos lehet, az a blogfelület. Izgalmas, naprakész cikkeket közölnek és a megközelítésük profitorientált, de a nyelvezet olyan tud maradni, hogy az bármelyik vállalkozó számára befogadható legyen.

 

The Blunt Bean Counter

Mark Goodfield 25 éve könyvelő és Torontóban vezet sikeres céget. Blogja, a The Blunt Bean, amely vállaltan nem nélkülözi a humort és a könnyed stílust, elsősorban magánvállalkozások vezetőinek szól, de könyvelési tippjeiből mindenki tanulhat. Valósághű megközelítés és filterek nélküli betekintés a pénzügyi világba – Marktól nem állnak távol az olyan címek sem, mint „Na még egy nagy mosoly, és kezdjünk el marakodni a végrendeleten.”

 

Accounting for Management

Míg az első két, általunk ajánlott oldal könnyedebb stílust visz, az Acconting for Management bejegyzéseit pont az ellenkezőért lehet szeretni: rákeresel valamire és ott van precízen, részletesen és kézzelfoghatóan. A bejegyzések négy kategóriában találhatóak: magyarázatok, feladatok, problémák és számítások.