Title Image

Ne ess pánikba!

Ne ess pánikba!

Ne ess pánikba!
és vállalkozz okosan

Ha vállalkozók részére is készítenénk egy útikalauzt, mi állna benne? Mi az, amivel mindenképp tisztába kell lenni? Mit is csinál ez a 7 milliárd ember nap, mint nap?

 

info1

 

Akkor következzen pár alapigazság:

Következő nemzedék

A Föld legnagyobb egységét azok alkotják, akik ma még nem dolgozhatnak fiatal koruk miatt. De mi lesz akkor, amikor a munkaerőpiacra lép ez a nemzedék. Folytatják a régi úton járást, vagy új utakat keresnek maguknak? Új munkaköröket teremtenek, amik ma még nem léteznek?

Ötödik ember

Bár ma már jóval kevesebben dolgoznak a földeken. Az emberiség minden ötödik tagja még mindig a mezőgazdaságban tevékenykedik. Ez valahol érthető, hiszen 7 milliárd társukról kell gondoskodniuk. Viszont ez a szám drasztikusan fog változni a következő évtizedekben, a gépesítés egyre több helyen váltja fel az emberi munkaerőt. Mihez fognak kezdeni azok, akikre már nem lesz szükség?

Majdnem fél milliárd vállalkozó

400 millió ember vallja magát vállalkozónak és ez a szám is csak nőni fog, hiszen egyre több ember gondolja úgy, hogy nem keres magának munkát, inkább teremt egyet. Talán ez lesz a következő évszázad életformája. Persze, ne úgy képzeld el, hogy hamarosan 1milliárd személyes startup és vállalkozó fog ténykedni egymás mellett. De kevesebb kockázatot vállalók közül is sokan, szívesebben dolgoznak innovatív, dinamikus cégeknek.

Ami biztos

78 év, ez az átlag élethossz, és egy nap mindenkinek 24 órából áll. Ezt sajnos senki sem tudja megváltoztatni.
Szóval, ha egy ötletedet szeretnéd megvalósítani, hozzávetőleg ennyi idő áll rendelkezésedre.

Amit viszont nem tudhattál eddig – (ahol be tudsz előzni másokat)
Az emberek életük ⅓ át átalusszák
9 évet töltenek szórakozással
6 évet háztartási munka végzésével
Ha több vagy jobb akarsz lenni az átlagnál, változtass ezeken a szokásaidon.

Az alábbi ábra megmutatja, mit kezd egy átlagember az életével.

 

info2

 

Ezek az ábrák természetesen pillanatfelvételek a jelenlegi állapotokról. Nem maradnak örökre így. Hiszen változás jeleit már most magukban hordozzák. Tehát ha éppen tanulsz még, munkát keresel, vállalkozást építesz, vagy csak dolgozol, egy kérdéssel szembe kell nézned: A máért tanulok, dolgozok, vagy a holnapért építkezem?

Ezért ha megengedsz egy jó tanácsot: ne ess pánikba, és vállalkozz okosan!