Title Image

De ki is az a tudatos vállalkozó?

De ki is az a tudatos vállalkozó?

Ülsz egy autóban, nem nézed a térképet, nem tudod, hogy hol tartasz és csak sejted, hogy lesz elég üzemanyag ahhoz, hogy haladhass. Nagyjából így lehet egy képben megjeleníteni azt a vállalkozási mentalitást, ami a régiónkat jellemzi. Az ösztönszerű vállalkozások vezetői bátor sofőrök: bíznak a szerencsében és úgy érzik, elég lazán rátenniük a kezüket a kormányra. Vállalkozni így is lehet, ösztönösen, csak az önmagadért, a cégedért, a munkatársaidért érzett felelősség nagyobbat csattan a kanyarban, ha mégsem jót súgtak azok az ösztönök.

Hiszünk abban, hogy az Everest több, mint egy könyveléssel foglalkozó cég. Missziónk az, hogy Magyarországon egyre több tudatos sofőr üljön a vállalkozások élén, egyre többen induljanak kész útitervvel, legyenek tisztában azzal, hogy hol tartanak, és tudjanak élni a váratlan helyzetek adta lehetőségeivel.

Miért olyan zavarosak a vállalkozásról alkotott elképzeléseink? Magyarország történelme több évtizeden át olyan körülményeket teremtett, amelyben nem érte meg vállalkozni. Az évtizedes tudásvesztés azzal járt, hogy nincs átöröklött információnk arról, hogyan lesz egy ötletből üzleti siker, mit jelent a pénzügyi tervezés, vagy mivel jár a vállalkozói lét.

Ma Magyarországon a legtöbb cég adóterv nélkül működik. Nincs naprakész információja a vezetőknek a munkatársaik hatékonyságáról, hanyagul vezetik a szabadságolásokat, a cégükkel kapcsolatos pénzügyi információ leginkább a határidők előtt zúdul a nyakukba. Ami hiányzik: visszajelzés, vállalkozáskövetés, tudatos tervezés.

Az Everestnél azt tapasztaljuk, néha elég csak egy profi könyvelőt ültetni melléd, az anyósülésre ahhoz, hogy egy megfelelően navigált, ideális fogyasztással bíró, igényes, biztonságos vállalkozást vezess. Ha padlógáz nélkül is azt veszed észre, hogy egyre gyorsabban haladsz, az szerintünk azért van, mert megszületett benned a tudatos vállalkozó.