Title Image

Arcok az Everestről: bemutatjuk Tuza Mátét

Arcok az Everestről: bemutatjuk Tuza Mátét

Máté, kérlek, mutatkozz be néhány szóban!

Jelenleg Account Manager Leaderként dolgozom az Everestnél, valamint felelős pénzügyi szaktanácsadóként dolgozom közel 900 ügyféllel Budapesten és Magyarország több régiójában. A közel 11 éves, pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatom révén egyre inkább arra a következtetésre jutottam, hogy a vállalati szektor, valamint a vállalkozások területén is komoly igény mutatkozik egy innovatív, szaktanácsadói segítséggel ellátott Account Manager-i munkára.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Kezdettől nagyon szerettem az ügyfelekkel való konstruktív tanácsadói munkát, ez itt, a munka jellegéből adódóan, hatványozottan megvalósul. Tudatosan felépített munkával hétről-hétre látni a közös munkánk eredményét, és talán ez az, amit a leginkább szeretek, és visszaigazolja, hogy érdemes minden nap újra és újra keményen dolgozni.

Hogyan kezdődött a szakmai karriered, hogy jutottál el addig, ahol most tartasz?

Még egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a pénzügyi, és vállalati szektorral, testközelben tapasztaltam meg a 2008-as pénzügyi válság kihívásait, ami akkor fiatal pályakezdőként bár váratlanul ért, azonban sok hasznos tapasztalattal vértezett fel. Az évek során a Private Banking szektor ügyfélkörével is volt alkalmam együtt dolgozni és szép lassan belekóstoltam a KKV szektor, valamint a céges pénzügyek világába.

Ez az egy évtizedes tapasztalat szilárd, stabil alapnak bizonyult, amikor összetettebb és komolyabb feladatok megoldását kellett abszolválnom nagyvállalatoknál.

Milyen cég az Everest? Mit mesélnél róla valakinek, aki nem hallott róla?

A könyvelési szolgáltatás egy teljesen más vetülete, mint amit a magyarországi könyvelési szektorban a vállalatok nagy része megszokott a mindennapjaiban. Az a fajta progresszió jelent meg újra, egy látszólag unalmas szektorban, ami a kötelező jellegét a könyvelésnek, egészen más megközelítésbe helyezi egy vállalkozó számára. Az innovatív környezet, az informatikai megoldások, valamint az Account Manager támogató munkája mindig kellemes meglepetést okoz az új klienseinknek.

Sokan unalmas területnek tartják a könyvelést – igazuk van?

Ha szigorúan csak a könyvelésre gondolunk, valóban így van, azonban egy tudatos vállalkozás életében, nem is a könyvelés okozza a legnagyobb izgalmakat, épp ezért éreztük feladatunknak, hogy egy transzparens, innovatív rendszert hozzunk létre, így az ügyfelek egy unalmas, kötelező dolog helyett, egy sokszínű szolgáltatást kapnak.

Mesélj el egy komoly sikert az Everestes karrieredből!

Igyekszem szerényen és alázattal viszonyulni a szakmai sikerekhez, mindig is fontosnak tartottam, hogy az eredmények igazolják vissza a munkám, a szavak helyett. Ha egy ilyen mozzanatot kellene kiemelnem, akkor az talán az volt, amikor egy újonnan átvett cégünknél, egy veszteséges, és kevésbé átlátható struktúrából, sikerült a 1,5 év alatt egy szervezett, és nyereséges cégstruktúrát létrehozni.

Van-e valami, amihez a legjobban értesz?

Leginkább a speciális tevékenységi körrel, illetve komolyabb szakmai kihívásokkal járó, egyedi cégek az erősségem. Korábban is, a pénzügyi szektorban is ezek a szegmensek voltak az erősségeim.

Hogyan tudsz kikapcsolódni, mit csinálsz a szabadidődben?

Az egyik nagy szerelem az utazás, amikor csak tehetem, járom a világot, kevésbé az ipari turizmus, mintsem az egyéni kalandok útján. Rendszeres sportolok, képzem magam, nagyon szeretem a történelmi témájú könyveket.