Title Image

A szabadúszó vállalkozók öt ragyogó pillanata

A szabadúszó vállalkozók öt ragyogó pillanata

1.Reggeli kávé – pizsamában

Nincs az a szabadúszó, aki ne élvezte volna legalább egyszer nagyon azt a jelenetet, amikor pizsamában itta a kávéját és közben azt nézte, ahogy az ablaküveg túlsó oldalán csupa office look-magasságú tűsarokban és szoros nyakkendőben szaladtak emberek a villamos után. (Megjegyzés: ugyanők délután már a bárban kávéznak a kollégákkal, szabadúszónk otthon gépel.)

2. Bevásárlás délelőtt 11-kor

Szabadnap? Ja, nem, én otthonról dolgozom! Ki ne ragadna benne ebben a nyugis beszélgetésben a kasszás hölggyel, hiszen délelőtt 11-kor üres a bolt és senki nem löki hátulról a bokádnak a bevásárlókosarát. (Megjegyzés: a boltban elcsípett jó sztorik száma innentől kezdve nagyjából nulla.)

3. Co-working a sárga fotelből

Néhány óra társaságban? Irány egy közösségi iroda! Szuper lehetőség asztalt bérelni, kapcsolatépítésre és elkészíteni a #viewfrommyoffice Instagram fotókat egy nagyon menő sárga fotelben. (Megjegyzés: ha pont akkor nem jön az ihlet a munkához, nagyon sokba kerül a sárga foteles fotó.)

4. Open-air iroda márciustól szeptemberig

Kisüt a nap? Mindenki más egy hideg-rideg irodában kénytelen elviselni a főnökének kívánságait? Itt az ideje megélni a freelancer lét legjobb részét: szabad a pad, ingyen van a napfény! Lehet ötletelni / írni /rajzolni / online képzést tartani akár a Károlyi-kertből vagy egy rooftop bárból is. (Megjegyzés: mindenkinek így csillog a képernyő napsütésben? Igen, mindenkinek.)

5. Fizunap, ahogy te szereted

Az alkalmazotti lét édes-keserű hullámzása a fizetésnaptól a hóvége baljós kifejezéséig átélt lejtmenet. Ehhez képest szabadúszóként csak az általunk vitt projektektől függ, hogy melyik napra kötjük a szerződéseket, így lehet, hogy mindig a hónap legvége lesz az erős. Itt az idő nagyvonlaúnak lenni alkalmazottként dolgozó barátainkkal – legyen egy helyett kettő az a kakaóscsiga huszonkilencedikén a tejivóban. (Megjegyzés: Volt már olyan, hogy egyszerre nem fizettek az ügyfelek? Volt. )