Title Image

Vállalkozói alapozó #1: tedd rendbe a könyvelésed!

Vállalkozói alapozó #1: tedd rendbe a könyvelésed!

Az augusztus tökéletes időszak arra, hogy amíg a kollégáid és a partnereid nyaralnak, Te átnézd, hol tart a kis- vagy középvállalkozásod, hogy majd felkészülten kezdd az őszt. Négyrészes sorozatunkban az alapokat nézzük át: mik azok a tényezők, aminek a legkisebb vállalkozások életében is rendben kell lenniük.

A hozzánk legközelebb álló témával kezdjük: tedd rendbe a könyvelésed!

Van néhány kérdés, amit időről időre érdemes átgondolni a könyvelőddel és a céged könyvelésével kapcsolatban is. Az Everest ügyfeleként nyugodt lehetsz, hogy a céged könyvelése és a könyvelőd körül minden a legmagasabb szintű ellenőrzés alatt, profi kollégák kezében van, de ha még nem nálunk könyvelsz, gondold át a következő kérdéseket:

Kötöttél-e szerződést a könyvelőddel és aktuálisak-e még az ebben foglaltak?

Milyen számlát és igazolást kaptál a vállalkozóként a könyvelési munkáról? Hol és hogyan tárolod ezeket?

Van-e a könyvelődnek felelősségbiztosítása?

Foglalkozott-e a könyvelőd az elmúlt időszakban az adatvédelmi törvény változásaival?

Rendben vannak-e az ügyfélkapudra vonatkozó dolgok, szükséges-e frissíteni a jelszót?

Felhívta-e a figyelmedet a könyvelőd az adózási kedvezményekre az elmúlt időszakban? 

Milyen felületen tudod nyomon követni a kimenő és bejövő számláidat?

Mikor tartod a következő megbeszélést a könyvelőddel? Találkozol-e vele akkor is időnként, ha nincs égető problémád vagy sürgős határidő, csak azért, hogy áttekinthesd a céged ügyeit?

Van-e olyan kérdés a céged könyvelésével kapcsolatban, amely komolyan aggaszt, esetleg inkább a szőnyeg alá söpröd, hogy ne kelljen vele szembenézni? Tud ebben segíteni a könyvelőd?

Ha minden jól megy, könyvelőddel bizalmi kapcsolatban vagy, a könyvelésed naprakész és világos, az abból nyert adatokat rendszerben látod. Biztos lehetsz benne, hogy az adminisztráción túl könyvelőd arra is figyel, hogy tudj élni a jog nyújtotta lehetőségekkel és innovatív vállalkozást vezethess.

Hamarosan jön a második rész!