2019-12-20

Így zárd az évet, hogy az alkalmazottaid is szeressék

Sokan azt gondolják, hogy az év zárása a cégek életében a karácsonyi buli és egy csúnyapulcsis utolsó kávézás – pedig cégvezetőként tehetsz azért, hogy ez ennél sokkal több legyen. Az Everest tippje így hangzik: nézd meg a Portál alkalmazásod statisztika részét és ossz meg belőlük eredményeket a kollégákkal is!

A siker mérőszámai

A legnagyobb tévedés a cégek életében, hogy az adatok, például a könyvelésből kinyerhető számok, csak a céges hátteret jelentik és azokat maximum ismerni szükséges, használni nem. A jövő vezetői már értik az „adatvagyon” fogalmát és ügyesen gazdálkodnak a rendelkezésre álló statisztikával. Készíts összefoglalót vagy tarts egy rövid prezit a cég eredményeiről, sikereiről, növekedésről, mondd el, melyik volt a legsikeresebb hónapotok, miben mutattatok kiemelkedő eredményt. Ahhoz, hogy hiteles legyél, érdemes megemlíteni nehézségeket és kihívásokat is és nyugodtan beszélj olyan helyzetről, ami komoly fejtörtét okozott – értékelni fogják az őszinteségedet.

HR-es adatok

A belépő kollégák száma minden esetben pozitív érzésekkel tölti el az alkalmazottakat, ez ugyanis egy könnyen érthető jele a cég növekedésének és azt is elmondja rólad, mint vezetőről, hogy a feladatok halmozása helyett fontos neked, hogy megfelelő számú kolléga között legyen elosztva az esetleges plusz teher. Érdemes összegezni a képzéssel, workshopokkal töltött napok számát és akár az erre fordított összeget, a külföldi partnerekkel való találkozásokat is.

Mindennapi életet érintő adatok

Olyan adatokat is köszönetre formálhatsz, amelyek alapvetők egy cég életében, mégis befolyásolják a hatékony működést. Megköszönheted például év végén azt, hogy a kollégák előre tervezetten, egymással kooperálva vették ki a nyári szabadságukat, így a cég folyamatos és hatékony működése zavartalan volt. Értékeld a pontos érkezést, a túlórákat és a rugalmasságot, az új kollégák hatékony segítését, esetleges átadás-átvételt. Emelj ki egy-egy jó ötletet és hangsúlyozd azt is, hogy az együtt gondolkodás, együttműködés és lojalitás továbbra is a legfontosabb közös értékeitek.

Ajánlatkérés