Title Image

Arcok az Everestről: bemutatjuk Berényi Mariann könyvelőt

Arcok az Everestről: bemutatjuk Berényi Mariann könyvelőt

Mutatkozz be, kérlek, néhány szóban!

Berényi Mariann vagyok, tíz éve dolgozom könyvelőként. Emellett adótanácsadói végzettségem is van, ami nagyon nagy támogatás a könyvelési feladatok mellett.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Nagyon sokrétűnek tartom ezt a szakmát. Ahány ügyfél, annyi szakma, szakterület és sajátosság – ezek mindig újat adnak. De kell hozzá a számok szeretete is, enélkül nagy bajban lennék. 🙂 A legjobban a következetességet és a logikát szeretem benne, ez az igazán élvezetes rész számomra a könyvelésben.

Hogyan kezdődött a szakmai karriered, hogy jutottál el addig, ahol most tartasz?

A Pénzügyi- és Számviteli Főiskolán végeztem. Még a főiskolai évek alatt kezdtem egy könyvelőirodában dolgozni. Töltöttem gyakorlati időt multinál is, amit nem bánok, mert az ottani folyamatok és szervezettség sokszor jó példa, így tanultam belőle, de biztosan tudom, hogy ez nem az én világom. Teljes könyvelést vinni sokkal összetettebb és sok ismeretet kell szerezni közben. Más világ. A kkv nem multi. Így gyorsan visszatértem a kezdéshez, mert abban meg is találtam azt, ami most örömmel csinálok.

Milyen cég az Everest? Mit mesélnél róla valakinek, aki nem hallott róla?

Más, mint amivel eddigi a könyvelőirodai múltam során találkoztam. Új folyamatokban gondolkodnak és sokkal hatékonyabb munkamegosztás. A Portállal és az Account Manager munkájával sokkal jobban lehet az Ügyfélre koncentrálni, aki így több figyelmet, a Porállal pedig több információt kap. Ez mindenkinek nyereség!

Sokan unalmas területnek tartják a könyvelést – igazuk van?

Pedig nem az… De így van jól: nem vagyunk egyformák. A könyvelés egy összetett folyamat, minden részében más és más. Vannak ismétlődő  és monotonabb részei, ez igaz, de ez egy pici rész az egész komplex rendszerből.  Eljutni odáig, hogy minden mindennel egyezzen pedig igazi flow élmény. A másik, ami pedig ami változatossá teszi, a rengeteg változás, amit követni kell.

Mesélj el egy komoly sikert az Everestes karrieredből!

Az egyik legnagyobb siker és kihívás az ügyfél szempontjainak és a szakma általunk képviselt szempontjainak összeegyeztetése. Ez mindig nagyon izgalmas, és mindig öröm ha sikerül.

Mi az, amihez a legjobban értesz?

Az adótanácsadói tanfolyam elvégzése nagyon sokat adott szakmailag. Ha olyan helyzet merül fel, amivel még nem foglalkoztam, tudom hogy hol keressem az adótörvények között. Ez nagyon fontos. De mivel ez a szakma annyira összetett, kell hozzá alázat, nem szabad elfelejteni, hogy még egy megszokottnak hitt területen is jöhetnek és jönnek is változások.

Hogyan tudsz kikapcsolódni, mit csinálsz a szabadidődben?

Nem sok van, de az a két kislányomé. 🙂 Sem a munka, sem a család nem hagynak unatkozni.