Title Image

Adatvédelmen innen, GDPR-on túl: a könyvelő, aki mindent visz

Adatvédelmen innen, GDPR-on túl: a könyvelő, aki mindent visz

Az idei év kedvenc szava egyértelműen az adatvédelem lesz: a Facebook-botrány csak a kezdet volt ahhoz, hogy elgondolkodjunk, hogy személyes és vállalkozói adatainkat kire és milyen korlátozásokkal bízzuk.

Egyetlen személy van az életünkben, akinek minden adatot gondolkodás nélkül átadunk: a könyvelőnk. Szerződéskötés után ő hozzáfér a számlaadatainkhoz, a munkatársaink béradataihoz, a hitelszerződésünk részleteihez és minden olyan pénzügyi adathoz és személyes információnkhoz, ami csak a vállalkozásunkkal kapcsolatos.

A bizalom elengedhetetlen, de milyen veszélyei vannak, ha elavult technológiával dolgozó, nem modernizált gépen könyvelő, a digitális veszélyeket esetleg nem tisztán látó könyvelővel dolgozunk? Íme néhány példa a veszélyekre:

  • cégünk adatainak tárolásáról nem tudunk megbizonyosodni (nem tudjuk pontosan, milyen szerveren vagy milyen programokkal kezelik azokat)
  • a nyilvános cégbeszámolók és a könyvelő nevének összekapcsolásával nyilvánvalóvá válhat, hol tárolják cégünk adatait
  • elavult számítógépet használó könyvelőnk könnyen hackertámadás célpontja lehet
  • elavult számítógépet használó könyvelőnk a gyakori javítások kapcsán más kezébe adhatja adatainkat, melyek könnyen lemásolhatók például egy szervízben
  • gyakori emberi mulasztások: postaládákba bedobott csekkek, ügyfélkapu-adatok gondatlan megosztása a nem jogosult könyvelővel, emailben elküldött céges adatok – mind növelik a visszaélés esélyeit

 

Az Everestnél abba fektettük a tudásunkat és a tapasztalatunkat, hogy egy olyan online könyvelési rendszert alakítsunk ki, amelyben minimalizáljuk a hibalehetőséget és maximalizáljuk az adatok biztonságát. Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy profi könyvelőink és managereink munkáját a legmodernebb informatikai rendszerrel segítjük, melyben az adatok etikus és biztonságos kezelése prioritás.

Bízd ránk az adataidat, tudjuk, hogyan bánjunk vele.